Експерт, кулінарний редактор, блогер, бренд-шеф і телеведуча Олена Чазова, ділиться рецептом, який підійде прихильникам правильного харчування

Порада від шефа. Якщо ви хочете отримати соковитий ростбіф, то обов’язково дотримуйтесь вказівок в рецепті. Ви можете приготувати м’ясо на свій смак, наприклад, середньої прожарювання. Тоді запікайте його 12-14 хв. А для того щоб ростбіф не розгубив соковитості, не користуйтеся в процесі виделкою. Проткнути м’ясо – значить випустити сік. Краще спеціальними щипцями.

Вам буде потрібно:

– ростбіф – 330 гр;

– волоські горіхи – 30 гр;

– гірчиця зерниста – 10 гр;

– мікс салату – 1 уп;

– селера (стебло) – 150 гр;

– петрушка – 1-2 вет.

Час приготування – 25-30 хв.

Перш чим готувати ростбіф, дістаньте м’ясо з холодильника і залиште його на столі на 25-30 хв.

1. Розігрійте духовку до 200 гр. Протріть м’ясо паперовими серветками. Мити м’ясо не можна. Дуже сильно розігрійте сковороду. Змастіть ростбіф своїм рослинним маслом. Смажте на сильному вогні строго 2-3 хв. з кожного боку. Перекладіть м’ясо на деко. Засічіть час. Запікайте ростбіф 16-18 хв. при 200 гр. Орієнтуйтеся на свою духовку. Вам може знадобитися трохи більше або трохи менше часу. Чи не пересушити м’ясо! Перекладіть на тарілку і чим-небудь накрийте (фольгою, пергаментом, кришкою, мискою). Дайте м’яса відпочити 7-10 хв. Потім наріжте тонкими скибочками. Посоліть, поперчіть.

2. Поки запікається ростбіф, наріжте моркву соломкою або натріть на крупній тертці. Селера наріжте на скибочки. Яблука наріжте соломкою. Мікс салату порвіть на шматочки. У глибокій мисці з’єднайте морква, селера, яблука і мікс салату. порубати петрушку.

3. У мисці з’єднайте йогурт, гірчицю і петрушку. Ретельно перемішайте для отримання соусу. Заправте салат соусом, викладіть скибочки ростбіфу. Горіхи порубати ножем. При необхідності видаліть шкаралупу. Посипте ними салат перед подачею. Подавайте салат відразу ж.

Related Posts