Навіть з простих продуктів можна приготувати щось особливе. Красуня і кулінар зробили обід, інгредієнти для якого можна привезти з дачі
Інгредієнти: 1 кабачок, 60 г козячого сиру, 2 ст.л. свіжого шпинату, 1 ст.л. свіжої м’яти, ½ ч.л. лимонного соку, 2 ст.л. сметани, 1 ст.л. рослинного масла, 1 щіпка солі, 1 щіпка чорного перцю.
Час приготування: 40 хвилин
Як готувати: кабачок очистити і нарізати тонкими пластинами. Кожну пластину посолити, поперчити і змастити олією. Обсмажити смужки кабачків на сковороді, після чого перекласти на страва і дати охолонути. Дрібно нарізану шпинат і м’яту змішати з козячим сиром, лимонним соком і сметаною. Покласти пів чайної ложки сирної суміші на край скибочки кабачка. Згорнути в рол і викласти на тарілку швом вниз. Повторити те ж саме з іншими смужками кабачка.
Інгредієнти: на 4 порції: 800 г печериць, 50 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. суміш прованських трав, 40 мл бальзамічного оцту, 1 лимон, сіль, перець, кріп, петрушка.
Час приготування: 1 година
Як готувати: на сковорідці розтопити вершкове масло, а потім додати до нього суміш прованських трав, тонко нарізаний часник, дрібно нарубані кріп з петрушкою і пару крапель бальзамічного оцту. Печериці, нарізані четвертинками, залити гарячим маринадом хвилин на двадцять. Потім перекласти гриби в форму, посолити-поперчити, додайте сік і часточки лимона. Запікати гриби двадцять хвилин при температурі 200 градусів.
Інгредієнти: на 4 порції: 700 г філе індички, 3 цибулі-шалот, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. зіра, 1 пучок кінзи, сіль, перець. Для соусу: 200 г сметани, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 2 гілочки петрушки, лимонний сік.
Час приготування: 50 хвилин
Як готувати: індюшачий фарш змішати в блендері з зирой, кінзою, сіллю і перцем. Лук-шалот дрібно нарубати. Одну частину відразу відправити до фаршу, а іншу частину злегка обсмажити, після чого теж покласти в блендер. Все добре перемішати. З отримав фаршу сформувати невеликі котлетки, насадити їх на шпажки і обсмажити до золотистої скоринки на сковороді. Потім перекладіть кебаби в форму і відправити запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 15. Подавати кебаби з соусом із сметани, змішаної з лимонним соком, а також дрібно нарубаними часником, кропом і петрушкою.
Інгредієнти: 1 стакан тертого сиру, 1 зубчик часнику. Для соусу: 500 г помідорів, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 ч.л. зіри, 125 мл жирних вершків, 2 гілочки кропу, 2 гілочки петрушки, сіль, перець.
Час приготування: 20 хвилин
Як готувати: тертий сир і часник викласти невеликими гірками на деко, вистелений пергаментом. Запікати 10 хвилин при 180 градусах. Розплаву сирної маси додати будь-яку форму – вафлі або трубочок. Для соусу обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю разом з помідорами без шкірки, нарізаними кубиком. Додати часник і зіру. Влити вершки. Одержаний соус перелити в блендер, після чого подрібнити зі стеблами будь-якої зелені на ваш смак.