батон
начинка №1
Начинка № 2
приготування:
Батони можна спекти заздалегідь, вони довго зберігаються в мішечку. Головне не пробувати, інакше для закуски нічого не залишиться і доведеться піч знову.
У тепле молоко висипати дріжджі і цукор. Додати розтоплене масло, борошно і сіль. Муки може знадобитися трохи більше, але не більше 50 грамів. Замісити м’яке, що не липнуче до рук тісто. Накрити і залишити підходити на 40-60 хвилин.
Коли тісто підійде, розділити його на три частини. Розкачати тісто в прямокутник. Скрутити рулет, краї підвернути. Викласти на деко, накрити і дати піднятися. Зробити гострим ножем насічки по всьому батончики. Випікати при температурі 180 градусів до рум’яного кольору. Батони нарізати навскоси. Підсушити в духовці.
Кількість продуктів для начинки я написала зразкову. Цього вистачило на 18 скибочок батона. Зелень і часник додавайте на свій смак.
Помідор і перець нарізати. Часник і зелень нарубати. В помідори додати часник, зелень, соєвий соус і масло. Перемішати. Дати начинці настоятися.
Перець підсмажити на олії, до м’якості. В кінці додати соєвий соус, перемішати. Дати перцю трохи охолонути, і можна збирати брускетту.
Томатну начинку ложечкою викласти на шматочки батона. Зверху викласти сирний сир, приблизно по чайній ложечці.
У сир додати зелень і часник, перемішати. Намазати шматочки батона ароматним сиром. Зверху викласти перець. Можна присипати італійськими травами.
Соковита і яскрава Брускетта готова. подавати негайно.
Приємного вам апетиту!