рис довгозерний 1.5 чашки
———————-
помідори 2 шт.
———————-
перець солодкий болгарський 2 шт.
———————-
часник 2 зубчики
———————-
цибулю-шалот 1 шт.
———————-
мигдаль мелений (великими літерами) 75 г
———————-
олія оливкова 2 ст.л.
———————-
родзинки 2 ст.л.
———————-
м’ята свіжа 5-6 гілочок
———————-
зелень петрушки 1 пучок
———————-
перець чорний мелений за смаком
———————-
сіль за смаком
приготування:
КРОК 1
Ізюм без кісточок залити окропом, залишити на кілька хвилин. У помідор зрізати верхівки.
КРОК 2
М’якоть акуратно вийняти чайною ложкою. Утворені чашечки перевернути і поставити на паперовий рушник для стікання зайвого соку.
КРОК 3
Червоні болгарські перці розрізати навпіл, насіння вийняти, хвостики залишити.
КРОК 4
Дрібно нарубати лук-шалот і очищений часник, зелень петрушки і м’яти.
КРОК 5
М’якоть помідорів дрібно нарізати. З родзинок злити воду, продукт обсушити на паперовому рушнику.
КРОК 6
Розігріти на сковороді оливкове масло, цибулю і часник обсмажити до золотистого кольору, додати мелений мигдаль і добре перемішати, кілька горішків залишити для прикраси.
КРОК 7
Всипати в масу довгозерний рис, родзинки, м’якоть помідора, рубану м’яту і зелень петрушки. Всі інгредієнти перемішати і зняти з вогню. Сіль і перець мелений – за смаком.
КРОК 8
Духовку розігріти до 200 градусів. Чашечки помідорів витерти паперовим рушником, скропити оливковою олією і викласти разом з перцями в форму для запікання. Нафарширувати те й інше начинкою, поставити закуску в заздалегідь розігріту духовку на 20 хвилин.
КРОК 9
Що залишився мигдаль перемолоти з зеленню петрушки. Овочі вийняти з духовки, посипати горіховою сумішшю і скропити оливковою олією. Поставити страва в духовку ще на 20 хвилин, горіхи повинні стати золотистими.
ПОРАДА
За бажанням готові фаршировані овочі можна прикрасити цілими листочками базиліку.
Приємного вам апетиту!