Інгредієнти: Сметана 30-35% – 500 гр або жирністю 20% + загущувач слівокЯйцо (СО-С1) – 3 шт.масло вершкове – 30 грМука в / с – 85 грМед – 150 грВода – 50 грСахар – 50 грСоль – щепоткаКоріца, гвоздика мелені – щепоткаВанільний екстракт / цукор – 1 ч.л.Орехі (фундук, мигдаль, волоські) – 200 грРецепт приготування: Білки відокремити від жовтків і збити з дрібкою солі, міксером. Поступово додати 75 грам меду і ванільний екстракт.Взбіть білки до одержання міцної пени.Желткі збити з 1 чайною ложкою цукру і пряностямі.Аккуратно з’єднати жовткову і білкову масси.Всипать просіяне борошно і змішати до отримання однорідного тіста. Заважати лопаткою в одному напрямку знизу вверх.В розтоплене вершкове масло вмішати пару ложок тесту, потім отриману масу ввести в тісто і також акуратно перемішати, рухаючись знизу вверх.Застеліть деко папером для випічки і вилити тісто. Розрівняти поверхню тесту. У мене деко розмірів 30х30 см, можна використовувати круглі форми для випічки діаметром 24-26 см, попередньо поділивши тісто на 3 часті.Духовой шафа розігріти до 180 градусів Цельсія. Випікати бісквітний корж протягом 10 хвилин. Готовий бісквіт перекласти на решітку і дати полежати кілька часов.Для приготування сиропу змішати цукор з водою. Поставити на вогонь і прогріти до розчинення всіх кристалів цукру, потім остудіть.Для приготування крему збити сметану з рештою медом.Разрезать корж на 4 частини. Викласти один корж на страва і за допомогою кулінарного пензлика просочити сіропом.Смазать частиною крему, зверху покласти другий корж і знову просочити сіропом.Так надходити з усіма коржами, поки не зберете весь торт.Орехі підсмажити на сухій сковороді або в мікрохвильовій печі і подрібнити. Обсипати боки і верх торта орехамі.Уберіте готовий торт в холодильник на 4-6 часов.Подавайте торт до святкового столу або просто так.Пріятного чаювання!
Category: Ще